Milieuvriendelijk Denken.

Opel Eco-onderdelenOpel doet alles om op een verantwoorde manier met het milieu om te gaan en zo ‘groen’ mogelijke producten op de markt te brengen. Maar ook u als chauffeur kan een steentje bijdragen door eens te informeren naar de montage van Eco-onderdelen bij uw Opel Erkend Hersteller. Eco-onderdelen zijn originele Opel onderdelen die tijdens een reparatie worden vervangen om vervolgens een complete revisie te ondergaan zodat ze later opnieuw ingezet kunnen worden als vervangingsonderdeel.

Waarom kiezen voor Opel Eco-onderdelen?

Zijn ze echt groen?

Ja, want de productie van Eco-onderdelen vereist minder kostbare grondstoffen, tot 85% minder energie en genereert een veel lagere afvalproductie.

En de kwaliteiten?

Door hun nauwgezette productieproces verzekeren ze minstens dezelfde tolerantie, duurzaamheid en kwaliteit als originele Opel onderdelen.

Waarom zou ik ze kopen?

.Eco-onderdelen bieden u dan ook enkel voordelen: ze besparen u geld en sparen het milieu, terwijl u zeker bent van dezelfde kwaliteit en garantie als originele onderdelen.

Hoe komen Opel Eco-onderdelen tot stand? Van gebruikt naar hergebruik in vijf stappen:

  1. Van de onderdelen die tijdens een onderhoud vervangen zijn, selecteert de Opel Erkend Hersteller diegene die voor recuperatie in aanmerking komen. Het gaat bijvoorbeeld om startmotoren, alternatoren, airco compressors, cilinderkoppen, radio- en navigatiesystemen.
  2. De onderdelen worden verpakt en verzonden naar het European Core Return Center (ECRC), waar een eerste selectie gebeurt en de onderdelen verder gedistribueerd worden naar de verschillende producenten.
  3. De onderdelen worden onderworpen aan een disassemblage-proces. Hierbij worden alle componenten onderworpen aan strenge kwaliteitstesten om vervolgens een complete revisie te ondergaan.
  4. Omdat ze minder onderhevig zijn aan slijtage kunnen componenten uit staal en gietijzer na inspectie meestal opnieuw gebruikt worden. Rubber, klein kunststof en elektronische deeltjes worden meestal vervangen door nieuwe componenten.
  5. De nieuwe Eco-onderdelen worden in voorraad geplaatst in één van de Europese Opel magazijnen, en kunnen door de Opel Erkend Hersteller tegen zeer concurrentiële prijzen voor herstelling aangeboden worden.

Kies Opel voor uw Opel!

OpelTeaser

Onze vestiging(en)

Contactgegevens